17 gün boyunca aralıksız olarak uygulanacak olan tam kapanma öncesi Düzceli vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak üzere Aziziye Pazaryeri’nde Perşembe günleri kurulan pazara akın etti.

“Tam kapanmaya” saatler kala Öncü Haber ekibi pazar yerindeki fiyatlarla ve oluşan kalabalıkla ilgili hem vatandaşa hem esnafa mikrofon uzattı.

Kısıtlamaya saatler kala pazar yeri dolup taşarken esnaf fiyatların normal olduğu yönünde fikir beyan ederken vatandaşlar ise pahalı olduğunu söyleyerek fırsatçılık vurgusu yaptı.

“Pazaryerlerini kapatmaları zaten bir saçmalık”

Pazarcı esnafı olan Hüseyin Sarı, fiyatların talepten dolayı arttığını belirterek “Fiyatlarda bir yükselme var ama bu talepten kaynaklanan bir yükselme. Aslında fiyatlar çok düşmüştü ama şu an talep çok fazla olduğu için fiyatlar arttı.” dedi.

“Yok pahasına satmaya çalışıyoruz”

Tam kapanma döneminde pazar yerlerinin kapanmasını eleştiren Sarı, “Bugün çok yoğunluk vardı ama saçma bir yoğunluk bu. Pazaryerlerini kapatmaları zaten bir saçmalık. Kapanan yerler arasında bir pazaryerleri var bir de berberler var. Geri kalan her şey serbest zaten. Vatandaş zaten geziyor, bankalar ve marketler açık ama pazaryerini kapatıyorsun.  Vatandaş zaten ucuz bir şeyler almak için pazara geliyor. Marketler zaten her şeyi yarı yarıya pahalı satıyor. Biz de malımızı çürümesin diye bugün yok pahasına satmaya çalışıyoruz.” cümlelerini kullandı.

“Talep çok olunca ufak artışlar oldu”

Fiyatlarda kapanma öncesi patates soğanda bir artış olmadığını ancak yeşillikte artış olduğunu belirten bir diğer esnaf Cengiz Han Tarakçı ,“Bir anda kapanma olduğu için Adapazarı Hali’nde bile mal kalmamış. Talep çok olduğundan 50 kuruş 1 TL gibi ufak bir artış olmuş” diyerek fazla bir artışın olmadığını belirtti.

"17 gün az bir zaman değil sıkıntılı bir durum”

Pazar yerinin çok kalabalık ve işlerinin de çok yoğun olduğunu belirten esnaf Elvin Ramazor, “Fiyatlarda hiçbir zam yok eski fiyatlardan devam ediyoruz, müşterilerimiz de bu durumdan memnun. Bizim için bu kapanma zor olacak. 17 gün az bir zaman değil sıkıntılı bir durum.” dedi.

“Korona var diyorlar, korona işte burada kapılır”

Pazar yerine alışveriş yapmaya geldiğini fakat yüksek fiyatların fırsatçılık olduğunu belirten Rengin Atmaca, “Salatalığın kilosu bile 12,5 TL olmuş. Fırsatçı mı bunlar ben anlayamadım. Bu bugün böyle oldu. Buna rağmen insanlar sanki savaş çıkmış gibi yani 17 gün için açlık korkusu mu? bilemedim. Marketler açık sonuçta.  Herkes pazara yuha etmiş.” diyerek “korona var diyorlar, korona işte burada kapılır.” şeklinde konuştu.

“Allah yardım etsin”

Fiyatların biraz pahalı olduğunu belirten bir başka vatandaş Veysel Öcal, ise  “Bugün fiyatlar biraz pahalı, fark ediyor.  Ben çalışıyorum ama bu kapanmada evde bulunan vatandaşlar için gerçekten son.” diyerek, çalışmayanlar için bu sürecin zor olduğunu belirterek “Allah yardım etsin.” dedi.