1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmeyle birlikte birçok belediyede sağlıkçılara ücretsiz ulaşım hakkı uygulamasına devam edilirken Düzce’de son verilmiş ve sağlık çalışanlarının uğurböceklerine binişi ücretli hale getirilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz 28 Ekim günü Cumhurbaşkanı Kararı’yla sağlık çalışanlarına 31 Aralık'a kadar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı getirilmesine rağmen Düzce Belediyesi’nden konuyla ilgili bir adım atılmaması salgınla mücadelede en ön safta savaşan kahramanların tepkisini çekmişti. 

Öncü duyurdu, AK Parti gündemine aldı

Sağlık çalışanlarının 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı üzerinden belediyeye seslerini duyurma çağrısı karşılığını buldu. Öncü’nün konuyu haberleştirmesinin ardından dünkü Düzce Belediye Meclisi Toplantısı öncesi yapılan AK Parti Grubu Toplantısı’nda konu gündeme geldi. AK Partili belediye meclis üyelerinin Cumhurbaşkanı Kararı’na istinaden teklif hazırlığına başladığı ve ulaşımın sağlıkçılara yılsonuna kadar ücretsiz olması için meclisin aralık ayı birleşiminde teklif vereceği öğrenildi.

28 Ekim’de çıkan kararın ancak konunun ancak aralık itibariyle görüşülecek olmasıyla ortaya çıkacak olan 1 aylık gecikme için belediyenin adım atıp atmayacağıysa bilinmiyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN