Düzce Valisi Cevdet Atay tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgınına karşı denetimlerini sürdürüyor. Vali Atay kalabalık bir heyetle Düzce Şehirler Arası Otobüs Terminali’ni ziyaret ederek vatandaşları alınan tedbir ve önlemlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Atay denetimler sırasında kadınlara “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle de karanfil dağıttı. Ayrıca Atay denetim sırasında bir yolcu otobüsündeki vatandaşlara HES kodları olup olmadığını sordu. Atay Düzce’nin son durumunun stabil olduğunu söylerken bir an önce rengimizi değiştirmemiz konusuna vurgu yaptı.

Vali Atay denetimlerinin sonunda Koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalar yaptı. Atay; “Bugün de terminal denetimlerini yolcularımızın HES kodu ile otobüslere bindiğini gördük, mutlu olduk kurallara uyuyorlar. Bu kurallara uymak bizim ilimizin rengini değiştirecek. Şu an stabil gidiyoruz. Ama şunu tekrar ediyorum bizim bir an önce rengimizi değiştirmemiz gerekiyor. Şuan turuncu olan rengimizi hızlı bir şekilde önce sarıya sonra da maviye döndürmek Düzce’mizin elinde. Vatandaşlarımıza buradan istirham ediyorum lütfen herkes kurallara uysun bu işin başka çaresi yok. Bireysel olarak biz denetimlerimizi yapıyoruz ama asıl insanların kendi denetimlerini yapması çok önem arz ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın şimdiye kadar gösterdikleri duyarlılığı aynı şekilde göstermelerini istirham ediyorum. Bütün mesele kurallara uymaktan geçiyor. Şuan bizim 55.60 gibi bir rakamımız var. Rakamlara da boğulmak istemiyoruz. Ama şu var bütün mesele kurallara uymaktan geçiyor. Söyleyeceğimiz en önemli konu bu. Herkes kurallara uyacak başka çaremiz yok.” Haber: Melike Otlu