Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde hayata geçirilen İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında Cedidiye Camii önünden Askerlik Şubesi’ne kadar uzanan güzergaha döşenen tramvay hattı, yeni yönetimin kararı ile kaldırıldı. Nostaljik tramvay, ışıklandırma ve yeni kavşaklarla birlikte yüz binlerce lira harcanan İstanbul Caddesi’nde şimdi sil baştan bir düzenleme yapılması için çalışmalar başladı. Düzce’nin yeni Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Keleş’in sadece tramvay projesini iptal etmedi, 2017 yılında Rıhtım Caddesi Kavşağı'na yerleştirilen Saat Kulesi ile Kuyumcuzade Bulvarı üzerindeki kavşağa konulan "Rabia" işareti heykellerini de farklı adreslere taşıttı. Düzce’nin şehir merkezindeki bu yeni düzenlemeleri Düzceliler’in nasıl değerlendirdiğini öğrenmek için mikrofon uzattık.
“Çarşının genişlemesi ve kiraların düşmesi gerekiyor”
Görüşünü aldığımız vatandaşların çoğu şehir merkezinin daha da genişlemesini isteyerek, şöyle konuştu: “Burada mesele tramvay hattı değil. Şu çarşının içine bakın. Şehir Spor Sokak’tan başlıyor Krempark AVM’nin orada bitiyor. Sanayi ve stadyum neden hala orada duruyor? Burasının E-5’e kadar açılması gerekiyor. Millet buraya sıkışmış vaziyette. Burayı E-5’e kadar açılırsa dışarıdan gelen insan Düzce’ye geldim diyebilir. Cumayeri’ne Gölyaka’ya gittiğimizde çarşısı, sokakları daha geniş, daha güzel. Çarşının genişlemesi ve kiraların düşmesi gerekiyor. İki metrekare yer 5 bin TL olur mu? Vatandaş ne iş yapacak, bir iş yeri açmak isteyen açabilir mi? Koskoca bir il burası. Daha da geniş olması lazım. Bunu başa gelenler görüyor ama görmezden geliyor.” diye konuştu.

“Mehmet Keleş trilyonları taktı gitti”
Bazı vatandaşlar ise projelerin mimarı Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e sert sözlerle yüklenerek, şunları kaydetti:
“Askerlik Şubesi’nden belediyeye kadar tramvay ne içindi? Yazık bu millete. Milyarlar masraf edildi. Mehmet Keleş kızıyormuş Saat Kulesi’nin kaldırılmasına. Kaldırılacak tabii. Ne lüzumu var orada saatin? Allah razı olsun bu belediye başkanı kaldırıyor saatleri. Millet aç, işçiye para veremiyor.  Mehmet Keleş trilyonları taktı gitti. Düzce’nin derdini bilmez, anlamaz Mehmet Keleş. Onun gibi 2 kişi daha gelse Düzce’yi bitirir.” dedi.
“Kendi bildiğini değil, doğru olanı yapmalı”
Bir kapanıp bir açılan cadde, iptal edilen tramvay projesi, yeni kavşaklar, kaldırılan heykeller ve tüm bunlara yapılan masraflar göz önüne alındığında Düzce’nin yap-boz tahtasına döndüğünü belirten tepkili Düzceliler ise her belediye başkanının kendi istediğini değil uzmanlar, siyasiler, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları ile istişarelerde bulunarak, Düzce için en doğru projeyi uygulaması gerektiğini vurguladı.