6 Haziran 1993 tarihinde Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Kömürlü Köyü’nde PKK’lı teröristlerce girilen çatışma sonucu şehit olan Düzceli Tadat Özcan’ın ailesine büyük saygısızlık!

Merhumenin yakınlarından 600 TL aldılar

Şehit Özcan’ın koronavirüse yakalanan annesi Emine Albayrak, tedavi gördüğü Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 29 Aralık Salı günü yaşama veda etti. Acılı aile defin öncesi cenazenin yıkanması için üniversite hastanesinin anlaşmalı olduğu Yiğit Cenaze Hizmetleri Şirketi’nin gassalı ile görüştü. Bu görüşmede hastanede kadın gassal olmaması nedeniyle dışarıdan bir kadın gassalın hastaneye çağrılacağı aileye iletildi. Vefat acısı nedeniyle kederli olan merhum Emine Albayrak’ın oğlu ve şehit kardeşi Uğur Özcan, cenazenin yıkanması sonrası kendisine uzatılan 600 TL’lik makbuz karşısında hiç düşünmeden parayı uzattı. Bu vatanı korumak için canlarını feda eden şehit ailelerinden bu tür hizmetler için para alınmaması yönetmeliklerle ortaya konmuş iken şehit ailesi olduğunu bile bile Yiğit Cenaze Hizmetleri Şirketi’nin cenazeyi yıkamak karşılığında aileden 600 TL alması tepkiye neden oldu.

“800-1200 TL para alınanlar var”

Öncü Haber’e ulaşan şehit yakını Uğur Özcan yaşadıklarını şöyle aktardı:

“29 Aralık’ta vefat eden annemi Düzce Üniversitesi’nde bayan gassal olmadığından dışarıdan bir bayan gelerek defin öncesi yıkadı. Yıkama işlemi sonrası Yiğit Cenaze Hizmetleri Şirketi benden 600 TL ödeme istedi. O anki psikolojim de bozuk olduğundan anlayamadım. Şehit yakını olmama rağmen bu topraklara bir can veren askerin annesinden 600 TL almak nedir? Bir de indirim olmuş. Bizim durumuz vardı, verdik. Olmayanlar da var sadece bir kağıt parçası verdiler bize. Vergi ödeniyor mu bence asla ödenmiyor. Neden mi yanımdakilerden 800-1200 TL para alınanlar var. Bunun kesinlikle bir prosedürü yok. Siz değerli Öncü Haber’e güveniyoruz. Sesimize bir öncülük ederseniz seviniriz. Şimdiden Allah razı olsun.”

Müftülük, TSK ve imama teşekkür

Özcan ayrıca Kazukoglu Camii imamına, Düzce Müftülüğü’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarına yetişip destek verdiği için teşekkür etti.

Gözler hastane yönetiminde

Öte yandan cenaze yıkama ve defin işlemleri için üniversite hastanesinin anlaşmalı olduğu Yiğit Cenaze Hizmetleri Şirketi’nin merhume şehit annesinin yakınlarından para talep etmesi karşısında hastane yönetiminin takınacağı tutum ve yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Bu şirketler neden mercek altına alınmıyor?

Bu hizmetlerin belediye ile aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne müracaat edildiğinde ücretsiz olduğu bilinirken, son yaşanan olay özel cenaze hizmetleri sunan şirketlerin mercek altına alınması gerekliliğini gözler önüne serdi.