Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından son hava tahmin raporları yayımlandı. Tahminlere göre,  Düzce ve çevresinde şiddetli ve yer yer kuvvetli ani yağışlar bekleniyor. Düzce ve çevresi için sarı kodla yapılan uyarıda, yağışların yerel olarak yer yer şiddetini arttırarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi öngörülüyor.

Yağışların özellikle Düzce Merkez,  Akçakoca, Cumayeri, Gölyaka, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından sarı kodla yapılan uyarıda Düzceli vatandaşların sel, ani su taşkınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bir uyarıda Düzce Valiliği’nden geldi…

Akşam saatlerinde Düzce Valiliği tarafından yapılan uyarıda ise; “Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışlı havanın bu gece yarısından sonra yine etkili olması bekleniyor. Yarın (Pazar) ,sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de ( Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Çankırı) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.