Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde dışarıda geçirilen zamanın azalmasıyla meydanı boş bulan köpekler Metek Toki Konutları’nı mesken tuttu. Uzun süredir devam eden problem, köpek sayısındaki artışla birlikte tahammül edilemez hale geldi.

Çözüm için bir türlü adım atılmayan köpek sürüleri halkı tedirgin etmeye devam ederken, sık sık yaşanan köpek saldırıları yüzünden markete bile gitmeye korkan site sakinleri 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na yoğun şekilde şikayetlerini ulaştırmayı sürdürüyor.

“BELEDİYE NEDEN BİR ŞEY YAPMIYOR?”

Çocukları dışarı çıkarmaya korktuklarını belirten bir vatandaş, “Belediye neden bir şey yapmıyor? Köpekten adım atılmıyor. Gece uyku uyuyamaz olduk. Sürekli her gece 2’ye 3’ye kadar havlıyorlar. Köy meydanı mı burası? Çok şikayet ettik Beyaz Masa’ya hiçbir sonuç yok. Sesimizi duyurun bıktık artık” artık diyerek sorun için adım atmayan belediyeye sitem etti.

“İNSANLARA SALDIRIYORLAR”

Daireleri yol kenarında olan bir site sakini ise, “Gece sokağa çıkamıyoruz. Evimiz yol kenarı her geçen arabaya havlıyorlar 6-7 tane köpek koşuyorlar sürekli. Çocuklar korkuyor. Halkın sesini duyurun artık. Her gün bu köpekler insanlara saldırıyor. Metek Toki Halkmar’ın önünde başıboş köpekler besleniyor burada. Çocukları markete yollayamıyoruz. Gece sabaha kadar havlıyorlar 10 taneden fazla köepk köpek, uyku uyuyamıyoruz. Belediye hiçbir şey yapmıyor. Kucağında çocuklu kadına böyle saldırdılar geçen gün” ifadelerini kullanarak her gün insanların benzer saldırılara maruz kaldığını iddia etti.

“KÖPEKLERİ BARINAĞA ALSINLAR”

Şehrin ortasındaki bir yaşam alanında köpeklerin beslenmesini değil modern barınaklarda bakılması gerektiğini savunan bir vatandaş ise, “Herkes yolunu değiştiriyor, kimse geçemiyor köpekten. Gece gündüz bıktık artık. Yayınlayın bu haberi gerçekten bıktık artık. Burada kaç kişi yaşıyor herkes rahatsız oluyor beslenmesinler bu köpekleri barınağa alsınlar. Bir gün çoluk çocuğa bir şey yapsalar kim sorumlu olacak?” diye sordu.

Diğer taraftan neredeyse her gün bir vatandaşa saldıran köpekler nedeniyle sokağa çıkamaz hale gelen vatandaşlar, geceleri ise siteyi inleten köpek havlamaları nedeniyle uyuyamıyor.