2020 Kasım ayında, yeni tip koronavirüs kaynaklı vaka ve vefat sayılarındaki aşırı yükseliş nedeniyle hafta sonları cuma 21.00 ile pazartesi 05.00’e saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması başlatılmıştı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bu hafta 15. kez uygulanan kısıtlamalarda market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi ve çiçekçiler, 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak. Yine belirtilen süre içinde bu iş yerleri, aldıkları siparişleri teslim edebilecek. Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı gibi iş yerleri saat 24.00'e kadar sadece paket servis şeklinde hizmet veriyor. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık.

Vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (cumartesi-pazar), ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayilerine yürüyerek gidip gelebiliyor.

Vergi borçlarını ödemek isteyenler de borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Düzce il genelinde Vali Cevdet Atay’ın koordinesinde kısıtlamadan muaf tutulan işyerlerine yönelik denetimler aralıksız şekilde sürüyor. Yeni tip koronavirüsle mücadelede herhangi bir olumsuzluğa geçit vermemek için mesaisini sürdüren ekipler bugün de denetimlerine marketlerle devam etti. Koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyulup uyulmadığı denetlendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN