Tüm dünyada etkisini sürdüren, vaka ve ölüm sayısının her geçen dakika arttığı koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki kriz de her geçen gün derinleşmeye devam ediyor. Türkiye genelinde olduğu gibi, Düzce’de de birçok işletme İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla geçici süreyle kepenk indirdi. Bu nedenle gelir kaybı ve işsizlik tehlikesi ortaya çıktı. 

Salgının getirdiği ekonomik krizin önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik pakette, esnafların 3 aylık vergi SGK, Bağ-Kur ve banka borçları 3 ay boyunca ertelenirken, esnaflara da kamu ve özel bankalar aracılığı ile 25 bin TL’lik kredi desteği sağlanmış, dar gelirli vatandaşlar için de 1.000’er TL’lik destek verilmişti.

PTT Şubeleri tarafından verilmeye devam eden ve kapsamı genişletilen 1.000 TL’lik destek ödemeleri için bugün de Düzceli vatandaşlar PTT Merkez Şubesi’ne akın etti. PTT Düzce Merkez Şubesi’nin önünde metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar, saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Yoğunluk nedeniyle PTT Merkez Şubesi’nin önünde görev alan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, vatandaşları sık sık sosyal mesafe kuralına uyması konusunda uyarılar yaptı.