Düzceliler, yaklaşık 10 gündür aralıklar etkili olan yoğun kar yağışının ardından bugün yağışsız bir güne uyandı. Kar yağışı dursa da dondurucu soğuklar etkisini göstermeyi sürdürdü. Buz pistine dönen kaldırımlar nedeniyle şehir merkezinde vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Kar yağışının başladığı günden bu yana karla mücadele çalışmalarına devam eden Düzce Belediyesi, kaldırım ve üst geçit merdivenlerinde özel solüsyonla temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Buz sarkıtları temizleniyor

Öte yandan dondurucu hava nedeniyle ev ve işyeri çatılarıyla, köprü ve üstgeçitlerde ouşan uzun buz sarkıtları da tehlikeye davetiye çıkardı. Düzce Belediyesi, bu kez de İtfaiye Müdürlüğü ekipleri eliyle buz sarkıtlarının bertaraf edilmesi için harekete geçti.

‘Dikkatli olun’ uyarısı

Kent genelinde yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sürücü ve vatandaşlar için tehlike oluşturan buz sarkıtlarına müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların, yüksek binaların saçaklarında oluşan uzun buz sarkıtlarının olduğu alanlardan geçerken dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.