Düzce Belediyesi geçtiğimiz mart ayında kuruma ait şirketlerde yapılan genel kurullar sonucu yönetim kurullarında bazı değişikliklere gitmişti. Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün talimatıyla yeniden şekillenen şirket yönetimlerinde, 2019 Yerel Seçimleri’nde sandıkta hüsrana uğrayan eski başkanların yer alması dikkat çekerken, özellikle bir isme çok yoğun tepkiler gelmişti.

Balon ihale iddiaları üzerine dava açıldı

Cumayeri Belediyesi’nde 2014-2019 yılları arasında başkanlık koltuğunda oturan AK Partili Recep Tuna’nın usulsüz bir alt yapı ihalesi nedeniyle yargılanmasını gerekçe gösterenler, henüz hakkında karar verilmeyen eski bir yöneticinin böyle önemli bir göreve getirilmesini sorgulamıştı.

Bilindiği gibi Tuna döneminde yapılan alt yapı ihalesini yaklaşık 1.5 milyon TL’ye alan firmanın sadece toprak kazıp kapattığı ortaya çıkmıştı. Balon ihale iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame geçtiğimiz şubat ayında kabul edilmişti.

Yargılaması devam ederken şirket yöneticisi olması tepki çekti 

Tüm bu gelişmeleri öne sürenler henüz aklanmayan bir başkanın yönetime alınmasının yanlış sonuçlar doğurabileceğine vurgu yapmıştı.

Kamuoyunun sesine kulak veren Başkan Özlü, bir süre önce eski Başkan Recep Tuna ile ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Tüm iddia ve yargı sürecini mercek altına alan Özlü, halkın talebi ve kurumun menfaatlerini de göz önüne alarak Bahçeşehir A.Ş’nin yönetim kurulunda yer alan Recep Tuna’yı görevden alma yönünde inisiyatif kullandı.

Belediye: Görevi kendisi bıraktı

Konu ile ilgili Düzce Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada Tuna’nın spekülasyonlara sebebiyet vermemek adına 1 ay önce görevi kendi isteğiyle bıraktığı belirtilirken Başkan Özlü’nün isteği üzerine başkan danışmanı hizmeti vermeye devam ettiği ifade edildi.

Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Bilindiği üzere, 19 Mart 2021 tarihinde Düzce Belediyesi iştiraki şirketlerde yapılan genel kurullarda yönetim kurulu üyeliklerinde bazı değişiklikler yapılmıştı. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde birlikte görev yaptığı ilçe belediye başkanları ile yeniden çalışma isteği doğrultusunda şirketlerin yönetim kurulu üyelikleri yeniden şekillenmişti.

Genel kurul toplantılarında Bahçeşehir A.Ş. yönetim kurulu üyeliğine kendi talebi olmaksızın seçilen önceki donem Cumayeri Belediye Başkanı Sn. Recep Tuna, hakkında spekülasyon yapılmasına müsaade etmemek için, kendi isteği ile Nisan ayı başında yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştır.  Söz konusu görevden ayrılma,  yeni olmayıp yaklaşık 1 ay önce gerçekleşmiştir.

Sn. Recep Tuna, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talebi doğrultusunda başkan danışmanı olarak hizmet vermeye devam edecektir”