Organizasyon kapsamında Düzce'de turizm adına faaliyet gösteren paydaşlarla işbirliği modelinin geliştirilmesi, Düzce’nin çok daha güçlü bir şekilde tanıtımının sağlanması ve Türkiye’nin turizm tanıtımının resmi platformu yapısına kavuşturulan "GoTürkiye” tanıtım platformu üzerinden Düzce’nin turizm potansiyelinin dünyaya aktarılması için kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda 11 Mart 2021 Perşembe günü saat 13.00'de Düzce turizm paydaşlarının katılımıyla görüntülü Microsoft Teams toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda; Düzce’nin turistik ürünlerinin mevcut durumu, bu ürünler hakkında yapılan çalışmaların durumu, turizm faaliyetleri ve tesisleşmenin önündeki sorunlar, bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri ile öncelikli olarak ele alınması ve gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdür V. Sabahattin PARLAK, turistik ürünlerin ortaya çıkarılmasına ilişkin yatırıma uygun alanlar, Konuralp Antik Tiyatroda devam eden kazı çalışmaları, turistik güzergahlar üzerinde bulunan yolların durumu hakkında bilgiler verdi. Toplantıda yeni turizm türlerinin hangi bölgelerde uygulanması gerektiği, turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli olan altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi konuları görüşüldü.

Haber: Furkan Uçar