Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bakanlığı döneminde büyük önem vererek belli bir noktaya taşıdığı Türkiye’nin yerli otomobili için yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

“TEMELİNİ ATMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYUYORUM”

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özlü, yerli otomobil projesinin temellerini kendisinin attığını belirterek, “Milletimizin azim ve kararlığının en güzel göstergesi TOGG yerli otomobilin temellerini Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atmış olmaktan büyük bir gurur duyuyorum” dedi.

“DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

Özlü, projede gelinen noktanın kendisini heyecanlandırdığı, “Proje modelinin oluşturulmasında da görev aldığım #TOGG yerli otomobilimizin her gelişmesini heyecanla takipteyim. Milletimizin inancı, Türk mühendislerinin gücü ve emeği geçen herkesle birlikte üretime geçeceği zamanı dört gözle bekliyoruz” cümleleriyle aktardı.

TOGG PROTOKOLÜNE ÖNCÜLÜK ETMİŞTİ

Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı görevini yürüttüğü 2016-2018 yılları arasında büyük önem verdiği proje için Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu (TOGG) İşbirliği Protokolü’nün imzalanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte öncülük etmişti.

2022’DE ÜRETİME BAŞLANACAK

27 Aralık 2019 tarihinde büyük bir törenle dünyaya tanıtılan araçların üretiminin yapılacağı fabrikanın yapımı Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlere ait alan üzerinde devam ediyor. İnşaatın 2021 yılı içerisinde tamamlanması beklenirken TOGG markasını taşıyan ilk araçların 2022 yılı içerinde seri üretimine başlanması ve banttan çıkarılarak satışa sunulması hedefleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN