Düzce’de Kurban Bayramı coşkusu başladı. Düzce Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber, birer kutlama mesajı yayımlayarak, Düzce halkının bu coşkusuna ortak oldular.

Vali Atay: “Bayramınız Kemerli Olsun”

Düzce Valisi Cevdet Atay yayımladığı mesajında, bayram tatiline çıkan vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi. Vali Atay mesajında, “Hoşgörü ikliminde; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği “Kurban Bayramı” münasebetiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Kurban; paylaşmanın, yardımlaşmanın, cömertliğin ifadesidir. Kurban Bayramıysa millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak hoşgörü ve sevgiyi hayatımıza hâkim kılmanın önemini hatırlatır. Kurban Bayramı ziyaretleri ve tatil amacıyla yola çıkan tüm vatandaşlarımızdan, Trafik kurallarına harfiyen uymalarını, yola yorgun çıkmamalarını, seyir halindeyken telefonla konuşmamalarını ve kemerlerini takmalarını özellikle istirham ediyorum. Kıymetli Hemşehrilerim, Bu duygu ve düşüncelerle; aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz başta olmak üzere Düzceli hemşehrilerimin ve tüm milletimizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bu mübarek günlerin ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Bayramınız kemerli olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Özlü: “Allah birliğimizi bozmasın”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kurban Bayramı’nın milletimiz ve tüm İslam aleminin esenliğine, barışına ve dirliğine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Dr. Faruk Özlü, sözlerine şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı'nı idrak ederken ilimizde yaşadığımız sel felaketinde bir kez daha birlik ve beraberliğimizin kıymetini anladık. Devletimiz tüm birimleriyle Kurban Bayramı öncesinde bütün imkânlarını devreye sokarak yaşadığımız sorunları bertaraf etmek için birlik oldu. Düzce Belediyesi olarak tüm personelimizle üstün çaba ve özveriyle vatandaşlarımızın su sıkıntısını gidererek Kurban Bayramını omuz omuza kardeşlik duyguları içinde geçirmek için gece gündüz çalıştık.

 Bu süreçte çalışmalarımızı sabırla bekleyerek bize destek veren Düzceli kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum. Hemşerilerimizin desteği ve birlik mesajlarıyla felaketi hafiflettik. Sel felaketinin boyutunu hafifletmek için hayatını kaybeden kepçe operatörü Okan Bayrak’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum.

Bu vesileyle İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile başta Düzceliler olmak üzere ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızın barış, huzur ve esenlik içerisinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.”

Dilber: “Bir yanımız cenaze evi, bir yanımız bayram”

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber ise sınır ötesinde yürütülen Pençe -  Kilit operasyonlarında şehit düşen Serhat Bal ile sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Okan Bayrak’ın acı haberleri nedeniyle Düzce’de buruk bir bayram yaşanacağını kaydetti.  

Dilber mesajında, “Değerli hemşehrilerimiz, Sevgili Düzceli'ler. Sağlık ve sıhhat içerisinde bir Kurban Bayramı'nın ulaşmış olmanın huzurunu yaşamaktayız. Yaklaşık iki haftadır bölgemizi ve şehrimizi etkisi altına alan sel felaketi ve ardında bıraktığı izlerin sebep olduğu zor bir sürecin içerisinden geçerek bir bayrama giriyoruz. Kaynaşlı ilçemizdeki  sel afetinde sulara kapılıp kaybolan evladımız Okan Bayrak'ı ve Gölyaka ilçemizdeki evladımız Serhat Bal'ı, şehitlerimizi  bir kez daha rahmetle ve minnetle, duayla anıyoruz. Bir yanımız  buruk ve hüzün cenaze evi, bir yanımız bayram.. Kırgınlıkların ve dargınlıkların sona erdiği, mutlulukların ve sevinçlerin paylaşıldığı, gariplerin ve kimsesizlerin hatırlandığı, akrabaların ve dostların ziyaret edildiği nice bayramlara erişebilmek temennisiyle Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

Vali Atay Bayram Namazının ardından İl Protokolü ve vatandaşlarla bayramlaşacak

Öte yandan Düzce Valisi Cevdet Atay, yarın Bayram Namazını Merkez Büyük Camii’nde kılacak. Vali Atay namazın ardından, Büyük Camii önünde il protokolü ve vatandaşlarla bayramlaşacak.