Türkiye’de bugün eş zamanlı tatbikat vardı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Düzce genelindeki il ve ilçe müftülükleri ve Kur'an Kursları'nda yapılan tatbikatta personel, siren çalmasıyla çalışma alanlarında "çök-kapan-tutun" tekniğini uyguladı.

Hafız Hasan Şen Kur'an Kursu'nda düzenlenen tatbikatta, deprem anonsunun ardından öğrenciler ve yetkililer, çökerek bir süre bekledi, daha sonra elleri başlarının üzerinde binadan çıktı.
İkinci sirenle birlikte binaları tahliye eden çalışanlar, acil toplanma alanlarında bir araya geldi.

Tatbikata Vali Atay da katıldı

Tatbikata katılan Düzce Valisi Cevdet Atay, Kur'an Kursu öğrenciler ile sohbet etti. Vali Atay, ülke genelinde afetlere hazırlık için tatbikatların daha kapsamlı şekilde devam edeceğini vurguladı.
Tatbikata ilişkin yapılan bilgilendirmede ise geçen yılın "afet eğitim yılı" ilan edilmesiyle Türkiye'de yaklaşık 51 milyon kişiye afet farkındalık eğitimi verildiği anımsatıldı.


Bu yılın da tatbikat yılı ilan edildiğine işaret edilerek, yıl boyunca çeşitli tatbikatların yapılmaya devam edeceği kaydedildi.
Bugün yapılan tatbikata ilişkin bilgi veren yetkililer, "Bu tatbikatların amacı, olası depremde doğru davranış şeklini yapabilmek. Onun için bu tatbikatları ne kadar sık yaparsak, deprem anında da bunları yapma imkanımız o kadar kolaylaşır." dedi.