Bakanlar, Düzce'nin sorunlarını ve taleplerini dinledi. DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Düzce’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, valilik ziyareti sırasında bir de toplantı gerçekleştirdi. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile ilçe ve belde belediye başkanları ve bakanlıklara bağlı bürokratların hazır bulunduğu toplantıda, Düzce'deki çalışmaların son durumu ele alındı.

Düzce'de hayata geçirilmesi planlanan projelere ilişkin de brifing verilen basına kapalı toplantı sonrası bakanlar, basına açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan övgülerle bahsederk başlayan Bakan Faruk Özlü, "Çok büyük işlerin mührünü vurdu, kendisiyle gurur duyuyoruz." dedi.

"Düzce'ye ne yapılsa azdır"
Ardından sözü alan Bakan Eroğlu, Düzce'ye karşı ayrı bir sevgisi olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Düzce'yi çok seviyorum. Deprem olduğunda DSİ müdürüydüm, ilk koşan bendim.  Buraya ayrı bir sevgimiz var. Düzce'ye ne yapılsa azdır. Buraya her gelişte bir müjde verdik, bugün de heybemiz dolu geldik. DSİ'nin yatırımları var. Toplam maliyeti 159 milyon TL olan 9 tesis için bugün düğmeye basacağız, temelini atacağız. Burada çok büyük projeler var. Düzce'yi uçuracak projeleri görüştük. Sayın bakanımız onun müjdesini verecek."



"Köprü bizim işimiz değil ama Düzce'ye çok sayıda köprü yaptık"
Temeli atılacak projelere ilişkin de bilgi veren Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: "9 tesisin 2’si baraj, 6 dere ıslahı bir de Orman Genel Müdürlüğü’nün paket tesisi var. Düzce'ye biz hükümet olarak çok büyük destek veriyoruz. Yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Biz de 390 milyonluk yatırım yapmışız. Bugüne kadar 26 büyük derenin ıslahını yaptık. Köprü bizim işimiz değil ama Düzce'ye çok sayıda köprü yaptık. Düzce Belediyemizin 2 köprüsünü yapma talimatı verdik. 8 tane de il özel idareye köprü yapacağız."

"Türkiye dünyada 2. sıraya yükseldi"
Daha önce Türkiye'de ormanlara arıların sokulmazdığını belirten Eroğlu, "Bizim hükümette bunu kaldırdık. Ben de talimat verdim ve "Arılar için desteği biz vereceğiz" dedim. "Bal ormanı kuracağız" dedim. Bu sayede Türkiye dünyada 2. sıraya yükseldi. Büyük mesafe katettik."

Birbirlerine bal ikram ettiler
Basın açıklamasında renkli anlar da yaşandı. İki bakan birbirlerine kaşıkla bal ikram edereken,  Eroğlu Yığılca balını öve öve bitiremedi.



Bu esnada Bakan Eroğlu'nun Düzce'ye 1 yıl önceyaptığı ziyareti anımsatan Özlü, "O dönem Yığılca belediye başkanımız balı, markasız bir şekilde getirdi, yedirdi. Sonrasında marka oldu." dedi.

"Düzce'yi tabiat turizmi haline getiriyoruz"
Sonrasında konuşan Eroğlu, "Biz Düzce'yi tabiat turizminin merkezi haline getiriyoruz. Orman köşkleri, macera parkları gibi... Burada çok sayıda tabiat anıtı var, bunlara dikkat ederek çalışacağız. Antalya'daki golfçüleri buraya taşıyacağız. Burayı cennetten bir parça haline getirmek için çalışma başlattık. Bizim özellikle bir alan talebi vardı tabiat parkıyla ilgili. Bakanımızın taleplerini de yerine getireceğiz. Yılançatı Tabiat Parkı'nı da genişletiyoruz. Tanıtımı için basından destek istiyoruz." şeklinde konuştu.



"Söz verdik, tüm yolları asfaltlayacağız"
Seçimden önce tüm yolları asfaltlama sözü verdiklerini belirten Bakan Faruk Özlü de "'Parasını da bulacağız' dedik. İller Bankası'ndan özel idareye 31 milyon kredi aldık. Tüm grup yollarının asfaltlanmasını tamamlayacağız. Özel idare ve belediyelerle Düzce'ye toplam 69 milyon kredi aldık, tüm yolları asfaltlayacağız." diye konuştu
.

Haber: C.ÜSTÜNER