Son günlerde Düzce Belediyesi halk otobüslerinde yaşanan yoğunluk tepkiye neden oluyor. Otobüsleri tıka basa yolcu dolduran şoförler yüzünden sosyal mesafenin sıfıra düştüğünü belirten bir vatandaş, gönderdiği fotoğraflarla durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Koçyazı Mahallesi ve Bahçeşehir Bölgesi'ne sefer yapan otobüslerdeki iğne atsan yere düşmez kalabalık salgına ve uyarılara kulak asılmadığını gösterdi.

"Halka parasıyla zulüm çektiriliyor"

Öncü What'sapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na otobüslerdeki yoğunluk nedeniyle şikayetini aktaran tepkili yolcu, halka parasıyla zulüm çektirildiğini savundu.
Yolculuk sırasında kaydettiği fotoğraflardan birinin ikamet ettiği Düzce’nin en yoğun nüfuslu mahallesi Koçyazı Mahallesi'ne sefer yapan 7 numaralı otobüs olduğunu aktaran vatandaş, diğer fotoğrafı ise Bahçeşehir Bölgesi Güzelbahçe Mahallesi 54 numaralı otobüste çektiğini belirtti.

"Halk insan gibi muamele görmek istiyor"

Pandemi sürecinin henüz bitmediği ve vaka sayılarının son dönemlerde artış gösterdiği Düzce’de şehir içi otobüslerinde yaşanan bu yoğunluğa anlam veremediğini aktaran yolcu, şu yorumlarda bulundu:

"Otobüslerde parasıyla zulüm çeken Düzce halkını tahminen 15 kişilik yeni minibüslere nasıl sığdıracaksınız, bunu çok merak ediyorum. Oturarak yolculuk yapan vatandaşla, ayakta giderek yolculuk yapan vatandaşların aynı ücrete tabi tutulmaları ve şoförlerin arkada yer olmamasına rağmen "İlerleyelim" demesi, arkası boş olmadığı halde körmüşüz gibi arkadaki yolculara bakmadan "Arkası boş geriye doğru yaklaşalım" nidaları insanları içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde canından bezdirmiş durumdadır. Halk ayakta değil, oturarak yolculuk etmek istiyor. Halk insan gibi muamele görmek istiyor. Kanuni yasa gereği hariç, seçim yatırımı olarak oy uğruna dört, beş mahalleye dağıttığınız serbest kartların ceremesini bu cefakar halk çekmek zorunda da değil. Bu yüce milletimiz 18 yıl size çuval dolusu oy vererek size teveccühte bulundu, karşılığında 18 yılda AK Parti iktidarı olarak 2 bakan, sayısız milletvekili, belediye başkanlıkları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerinin çoğunluğunu verdi. Karşılığında siz Düzce’ye ne verdiniz? Dört kuşaktır doğup büyüdüğüm şehrimin gelişmesi ve kalkınabilmesi için siz ne yaptınız? Peki nerede sosyal mesafe? Boşuna dememişler Türk milleti dünyaya çok şanslı gelir ancak tesadüfen yaşar diye. Takdiri vicdan sahibi kamuoyuna bırakıyorum."