Düzce'de havaların ısınması ile birlikte sıkça rastlanılan sokak hayvanları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.


Her ay onlarca vatandaş hastanelik oluyor

Kontrolsüz şekilde üreyen ve bu nedenle sayıları giderek artan başıboş köpekler sürüler halinde gezerken, her ay ısırık vakaları yüzünden onlarca vatandaş hastanelerin yolunu tutuyor. Saldırı olayları, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan aylık faaliyet raporlarında açıkça gözleniyor. Saldırılar, vatandaşın hem tedirginliğini hem de şikayetlerini katlıyor. 



Kalıcı Konutlar'ı mesken tuttular

Sokak köpeklerinin mesken tuttuğu Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde ikamet eden vatandaşlar, uzun süredir her yeri saran başıboş hayvanlar yüzünden büyük endişe yaşadıklarını ifade etti. Kalabalık gruplar halinde dolaşan sokak hayvanlarından çekindiklerini aktaran bölgede yaşayanlar köpek saldırılarından korktuklarını vurguladı.

"Kalıcı çözüm istiyoruz"

Özellikle çocukların bir saldırıya uğramasından tedirgin olan bölge sakinleri, Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdiği fotoğraflarla soruna dikkat çekti. Hayvan saldırısı endişesi taşıyan vatandaşlar, "Eve işten gelirken korkuyoruz. Çocukları sokağa çıkaramıyoruz. Sokak hayvanları konusunda kalıcı bir çalışma yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.



Kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi bekleniyor

Düzce'de, sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için Akçakoca Subaşı Köyü sınırlarında yeni bir merkez kazandırılırken, bu merkezde kısırlaştırma yöntemi ile özellikle kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi bekleniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER