Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye’de de can almaya devam ediyor. Salgının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumlar teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürürken, yetkililer ise, vatandaşların zorunlu olmadığı sürece evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Ancak tüm bu uyarılara rağmen bugün Düzce’de son günlerin en kalabalık gününü yaşandı. PTT’nin önünde 1000 TL’lik yardım parası alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara, emniyet güçleri sosyal mesafenin korunması noktasında sürekli uyarılarda bulundu.

PTT’nin önünde uzun metrelerce uzunluğunda kuyruk oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında dar gelirli vatandaşlara ödenen 1000 TL’lik yardım parasını almak için beklediklerini söyleyen bir vatandaş, “Günlerdir gelip – gidiyorum. Ancak bugün sıra geldi.” dedi.

Risk altındaki 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokaklarda

Koronavirüs salgını ile mücadelede İçişleri Bakanlığı tarafından risk altındaki 65 yaş ve üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağına uymayan yaşlı vatandaşlar, cadde ve sokaklarda gezmeye devam ediyor.

“Yemek ihtiyacını karşılamak için mecburen sokağa çıkıyorum”

68 yaşında olduğunu söyleyen bir vatandaş, Öncü Haber muhabirinin “Neden dışarıya çıktınız. Yasak değil mi?”  sorusuna  “Evde hanım yok. Kendim yemek yapamıyorum. Yemek ihtiyacımı gidermek için sabah, öğle ve akşam saatlerinde çıkmak zorundayım.” diye cevap vermesi, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.