Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün hassasiyetle 6 aydır çalışmalarını bizzat yürüttüğü yeni logo çalışması geçtiğimiz pazartesi günü Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanla kamuoyuyla paylaşıldı.

Osman Devleti’nin kuruluşunda büyük katkıları olan kumandanlardan Konur Alp Gazi’nin şaha kalkmış bir at üzerinde tasvir edildiği Düzce Belediyesi’nin yeni logosu şimdi de Düzceliler’in beğenisine sunuluyor.

Düzce Belediyesi, kurumsal kimlik oluşturmak ve kenti tarihi dokusuyla bütünleştirmek için Ankaralı bir firmaya hazırlattığı yeni logonun kamuoyu tarafından kabul edilebilirliğini arttırmak amacıyla halkın nabzını tutacak.

Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden başlatılacak “Yeni logo mu, mevcut logo mu?’ sorusunun yöneltileceği anketin 3 gün süreceği bildirildi.

 

“MARKALAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇACAK”

Yeni logo ile Düzce’nin markalaşması için önemli bir adım attıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Konuralp Gazi ilimizin en önemli değerlerinden biridir. Konuralp’te bulunan Antik Kent ve Tiyatromuzun da restorasyonunun ardından sadece ülkemizde değil dünyamızda da tarihiyle tanınmış bir kent olacağız. Bu çerçevede, markalaşma, daha anlaşılabilir ve sade bir tasarım ile Konuralp Bey figürünü yeni logoda kullandık. Ayrıca yine tarihimiz olan Selçuklu güneşini gücün simgesi amacıyla halka olarak düşündük. Bizim için en anlamlı dokunuşlardan biri ise 1881 tasarımı oldu. Bu tasarım ile hem belediyemizin kuruluşu, hem ilimizin plaka numarası hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılını esas aldık. Sade ve göz yormayan bir logo ile Düzceliler’in karşısına çıktık.” ifadelerinde bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, https://twitter.com/duzcebld sosyal medya hesabı üzerinden yapılacak olan anketlerin sonucuna göre belediye meclisinin de karar vereceğini belirterek tüm Düzceliler’i karara katkı sağlamaya davet etti.