Düzce yine yoğun kar yağışına teslim oldu. Dün başlayan ve gece şiddetini daha da arttıran kar, günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için yoğun mesai harcıyor. Yol ve kaldırımların karla kaplanması nedeniyle sürücü ve yayaların yollarda çile yaşadığı kentte, adeta beyaz esaret yaşanıyor.

Şehrin yüksek kesiminde bulunan Bahçeşehir Bölgesi ile merkezdeki birçok mahallede sadece ana arterlerin açılması, ara sokaklarda karın yollarda geçit vermemesine neden oldu.

Merkezdeki birçok noktada 30 santimetreyi aşan kar, hayatı felç etti. Ekiplerin yolda karla mücadelesi aralıksız devam ediyor.

Öte yandan merkez ve ilçelere bağlı 202 köy yolu da kar yüzünden geçit vermiyor. Kapalı yolları açmak için kontak kapatmadan 7/24 çalışan özel idare ekipleri, yolları tekrar ulaşıma açmak ve açık tutmak için yoğun mesai harcıyor. Etkili yağışta cadde ve sokakların karla kaplı kalması ve buzlanma yüzünden eleştirilerin odağın yerleşen Düzce Belediyesi de karla mücadelede görevli ekipleri arttırma yoluna gitti.

Yine D-100 ve D-655 kara yolları ile Anadolu Otoyolu’nun Düzce-Bolu kesiminde ağır tonajlı araçların zaman zaman geçişine izin verilmezken gerekirse zincir takılması uyarısı yapılıyor. Yine Akçakoca yolu ve Bolu Dağı mevkiinde kar lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmiyor.

Yoğun yağışın devam etmesi şehrin dört bir yanında süren karla mücadele çalışmalarını zorluyor.