Düzce’de son yaşanan sel felaketinde Efteni Gölü ve Hasanlar Barajının su debisinin artması ile su taşkınlıkları yaşanmıştı. Efteni Gölü ve Hasanlar Barajının taşmasıyla yaşanan sel felaketinin arkasında bıraktığı tahribatta çok büyük oldu.  Yoların sel sularına kapıldığı, heyelanların meydana geldiği, köprülerin yıkıldığı, evlerin büyük hasarlar gördüğü ve ekili tarım arazilerinin sular altında kaldığı sel felaketinin ardından, gözler Efteni Gölü ve Hasanlar Barajına çevrildi.

HASANLAR

Efteni Gölü ve Hasanlar Barajı’nda bugüne kadar yapılmayan dip çamur ve balçık temizliği, yaşanan sel felaketinin boyutunu daha da büyüttüğü belirtiliyor.

AAAAAAAAAAAAAAAA   

Düzceli yetkililer daha neyi bekliyor?

Efteni Gölü su havzası ve Hasanlar Barajı’nın dip çamur ve balçık temizliği için yetkiler herhangi bir adım atmazken, Van Gölü’nde dip çamur ve balçık temizliği çalışmaları devam ediyor.

1-77

Geçen yıl Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi sahilinde başlatılan projenin birinci etabında dip çamuru ve balçık temizliğini tamamlayan ekipler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İskele 15 Temmuz Parkı arasındaki 2. etap ile İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmındaki 3. etapta çalışmalarla sürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 1 milyon 110 bin metreküp dip çamuru ve balçık çıkarıldı.

100'ü aşkın iş makinesi ile yürütülen çalışmalarla 14 kilometrelik sahil bandında 2 milyon 700 bin metreküp dip çamurunun çıkarılması hedefleniyor.

Düzce’de ise, olası sel felaketlerinde su taşkınlıklarının önüne geçilmesi için bir an önce Efteni Gölü ve Hasanlar Barajı’nın dip temizliğinin yapılması bekleniyor.

Editör: Savaş Arı