Edinilen bilgiye göre, Akçakoca Sivil Toplum Örgütleri Akçakoca'ya yeni bir fakülte açılması için girişimlerde bulunuyor. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan raporun Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na sunulduğu öğrenildi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası, Akçakoca Eğitim Vakfı, Akçakoca Eczacılar Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Madeni Sanayiciler Odası, Akçakoca Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Akçakoca Turizm Derneği, Muhasebeciler Derneği ve Akçakocaspor yöneticileri Rektör Şerifoğlu ile bir araya geldi. Rektör Şerifoğlu'na, yeni bir fakülte isteği dile getirilerek, Akçakoca olarak ne yapabilir ve Akçakoca'nın avantajlarını belirten bir rapor sunuldu.

Bütün bu çalışmaların sürdüğü kaydedilirken, Sivil toplum örgütlerinin Rektör Şerifoğlu ile Akçakoca'daki görüşmelerine, Rektör yardımcısı Mustafa Kepez, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Cumur ve Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. M. Akif Öncü de katıldı. Görüşmenin ardından, Şerifoğlu'nun beraberindeki heyet, bazı kamu binalarında incelemelerde bulundu.