Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen kitap okuma seferberliği kapsamında hayata geçirilen “Annem Varsa Ben de Varım” projesinin tanıtımı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce’deki eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Projenin hedefi: Erdemli bir toplum oluşturmak
“Annem Varsa Ben de Varım” projesinin sunumu Öğretmen Kudret Çalışkan tarafından yapıldı. Projenin hedefinin öğrencilere kitap okuma zevkini kazandırmak ve aile içinde ortak okuma hafızası oluşturmak olduğu belirtildi. Projedeki nihai hedefin erdemli bir toplum oluşturmak olduğu vurgulandı. Uzun Mustafa İlköğretim Okulu 3. sınıf Öğrencisi tarafından okuma alışkanlığının önemi anlatıldı.

Yazarı, ‘Annem Varsa Ben de Varım’ kitabını anlattı
“Annem Varsa Ben de Varım” projesi tanıtım programında ‘Annem Varsa Ben de Varım’ kitabının yazarı İlhan Akın kitabı yazma gerekçelerini anlattı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş okuma alışkanlığı ile ilgili programda bir konuşma yaptı. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir anne-babanın çocuk eğitimindeki motivasyonun önemini örneklerle anlattığı konuşmasından sonra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem yaptığı konuşmada Düzce eğitimini değerlendirdi.

Yeni proje: “Öğrencilerimiz Babalarıyla Birlikte Okuyor” 
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise tanıtım programı toplantısında yaptığı konuşmada, öncelikle Düzce’deki eğitimle ilgili yapılabilecekleri masaya yatırdıklarını belirtip, projelendirme çalışmalarına geçtiklerini ifade etti. Dağlı, proje merkezli odaklı çalışmalara devam edeceklerini belirtip “Öğrencilerimiz Babalarıyla Birlikte Okuyor” projesinin müjdesini de verdi.
Toplantı “Annem Varsa Ben de Varım” kitabının öğrencilere dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Proje kapsamında ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri için 10 bin tane kitap bastırıldı. Öğretmenlerin eğitim aldıkları projeyle her öğrenci annesiyle birlikte kitap okuyacak. Ayrıca kitapçıya giderek 15 kitap alacak.