Düzce Üniversitesi bugün Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’yı ağırladı. Bir konferans vermek üzere ilimiz üniversitesine gelen Ganire Paşayev “Karabağ ve Türk-İslam Dünyasında Ağır Sorunların Çözümünde Birliğin Gücü: Azerbaycan-Türkiye Birliği Örneği” konulu bir konferans verdi.



Konferansa, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.



Düzce Üniversitesi İstiklal Konferans Salonu’nda, gerçekleşen konferans öncesinde Ganire Paşayeva Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Üniversite Yönetimi ile Rektörlük Makamında bir araya geldi. Azerbaycan’dan Düzce Üniversitesi’ne eğitim görmek için gelen öğrencilerle buluşan Ganire Paşayeva, öğrencilere Azerbaycan’ı en iyi şekilde temsil etmeleri, çok çalışmaları ve başarılı olmaları tavsiyesinde bulundu.
İstiklal Konferans Salonu’nda verdiği konferansta, vatan kavramının önemine dikkat çeken Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, İstiklal Marşı’nın kalemle değil şehit kanıyla yazıldığını belirterek, Müslüman Türk coğrafyasının en güçlü devletinin Türkiye olduğunu söyledi. Ganire Paşayeva, güçlü Türkiye ile tüm Müslümanların kendilerini güvende hissedeceğini belirtti.

Son olarak sosyal medyayı kullanan gençlere seslenen Azerbaycan Milletvekili GanirePaşayeva, gençlerden Türk dünyasının sorunlarına duyarlı olmalarını ve bu sorunları sosyal medyada etkin bir şekilde paylaşmalarını istedi.



Konferans, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın hediye takdiminin ardından son buldu.

Haber: Ö. YILMAZ