Düzce’nin hacı amcası hayırsever iş insanı Hacı Hidayet Türkseven tarafından yaptırılan ve otizmli öğrencilerin eğitim gördüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu başarılarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Özel öğrencilerin doğa sevgisi başta olmak üzere birçok farklı alanda becerilerini geliştirme imkanı bulduğu okul, hayata geçirdiği proje ve uygulamalarla Ankara’da da hayranlıkla takip ediliyor.

Düzce’de bu alanda ihtiyaç duyulan eğitim açığını gidermek için bağış yaparak, önemli bir destek sağlayan hayırsever Hacı Hidayet Türkseven’in ellerini üzerinden çekmediği ve büyük gurur duyduğu kendi adını taşıyan okula, bakanlık yetkililerinin ziyaretleri devam ediyor.

Son olarak bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere şehre gelen Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kaynaştırma Bütünleştirme Daire Başkanı Cemal Özdemir, Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. Daire Başkanı Özdemir’e Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Talha Cebeci ve Şube Müdürü Yaşar Bilir de eşlik etti.

Daire Başkanı Cemal Özdemir, devam eden eğitim-öğretim faaliyetleri, derslikler, hidroterapi havuzu, tarım ve hayvan bakım atölyesi, el becerileri atölyesi, bilişim laboratuvarı ve yapımı tamamlanan Duyu ve Hareket Geliştirme ve Görsel Sanatlar Uygulama alanları hakkında Okul Müdürü Talha Aydoğan’dan bilgi aldı. Özdemir, okul gezisi sırasında yakından ilgilendiği öğrencilerle keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Geniş yelpazede verilen eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getiren Daire Başkanı Özdemir, idareci ve öğretmenlere özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.