Yeni eğitim öğretim yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi’nde hazırlıklar tüm heyecanıyla devam ediyor. Bugün 5 yaş grubu minikleri ve velilerini ağırlayan Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi'nde adeta ilk gün heyecanı yaşandı. Minikleri okula ısındırmak ve isteklerine cevap vermek üzere alıştırmalar yapıldı ve Rehberlik Öğretmeni Ayşe Babat, 5 yaş grubu miniklere ve velilerine “Çocuk Üniversitesi Eğitim Modeli”ni tanıtmak için bir oryantasyon verdi.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM MODELİ

Çocuk Üniversitesi Eğitim Modeli’ndeki amacın üniversite eğitim anlayışını erken yaşlarda çocuklara aşılamak olduğu belirtilirken, çocukların yaratıcılıklarını destekleyen ve proje yapımına önem vererek çocukları üretmeye yönelten bir eğitim tarzının benimsendiği anlatıldı. Rehberlik Öğretmeni Ayşe Babat da Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi’nde öğrenciye özel rehberlik anlayışı ile hareket edildiğini aktardı. Sorun değil çözüm odaklı bir yaklaşımla öğrencilere rehberlik edildiğini ifade eden Babat, çocukların kendilerini değerli bir birey olarak hissetmelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala minik öğrencileri 'okula alıştırmak' için uygulanan program veliler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Aileleri ile birlikte okula gelerek öğretmenlerini dinleyen minik öğrencilerin, okula alışmakta hiç zorlanmayacağı gözlendi.

Haber: Ö. YILMAZ