MEB’in 8.sınıf öğrencileri için düzenlediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)’nın merakla beklenen sonuçları açıklandı. Son 4 yıldır SBS’de başarılı okullar arasında yer alan Doğa Koleji öğrencileri, TEOG’da iyi dereceler elde etti.

 

 

Doğa Koleji’nin SOES eğitim modeli ile 4 yıllık SBS başarısının ardından TEOG’da da başarısını kanıtladı. Öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle kazandığı başarılara bir yenisini daha ekleyen Doğa Koleji, Türkiye genelinde yüzde 1’lik dilime Düzce Doğa Koleji’nden 5 öğrenci girmeyi başardı.TEOG sınıflarında Düzce Doğa Koleji 409 puan ortalamasıyla en başarılı okul oldu.

 

 

14 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı

 

 

Son 4 yıldır SBS’de en başarılı okul olan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması çok zor bir rekora imza attı. Doğa Koleji öğrencileri, bu yıl ilk kez uygulanan TEOG’da büyük bir başarı elde etti. 14 öğrenci farklı alanlarda tüm soruları doğru yanıtladı.

 

 

Birinci dönem yapılan TEOG sınavlarında 7 Doğa Koleji öğrencisi tüm soruları doğru yanıtlarken, ikinci dönem yapılan TEOG sınavlarında ise 37 Doğa Koleji öğrencisi tüm soruları doğru yanıtladı.

 

 

Bu sene ilk kez uygulanan ortak sınavlarda (TEOG) öğrenciler, Doğa Koleji’nin uzman öğretmen kadrosu tarafından hazırlanan soruların benzer ve aynı olanlarıyla karşılaştı. Doğa Koleji öğrencileri ortak deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev kitaplarındaki sorularına benzer sorularla karşılaştı ve TEOG sınavını rahat geçirerek iyi dereceler elde etti.

 

Haber,S.Kaşkır