Düzce’de koronavirüs salgını dolayısıyla ailece evlerde daha fazla vakit geçirilen şu günlerde, topluma kitap okumayı sevdirmek amacıyla örnek bir proje hayata geçirildi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hem öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de ebeveynlerinin elinden de kitabın düşmemesini sağlamak için 15 Aralık Salı günü ‘Hep birlikte kitap okuyalım Düzce’ çağrısı ile yeni bir projeye imza attı.

“Aynı Saatte Hep Birlikte Geleceğin İçin Oku Düzce" sloganı taşıyan etkinlik karşılık buldu ve Düzce’de yüzlerce vatandaş, sevdiği bir kitabın kapağını aynı saatte açarak, okumaya başladı. Henüz proje başlayalı 3 gün olmasına rağmen hızla destek gören kitap okuma etkinliğine bir destek de Düzce protokolünden geldi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Düzce Valisi Cevdet Atay, Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir, Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in de her akşam saatler 20:00’ı gösterdiğinde aileleri ile birlikte kitap okuyarak, başlatılan kitap okuma projesine; önemli bir katkı sunduğunu bildirdi.

Protokolden video mesaj

Düzce protokolü yayınladıkları video mesajlarda ise sadece öğrencileri değil tüm ev ahalisini okumaya teşvik eden “Öğretmenim Yanıbaşımda Kitabım Başucumda" Projesi’nin mimarı olan eğitimcilere ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Bu projenin kitap okuma kültürü ve bilincini aşılamaya vesile olduğuna dikkat çeken idareci ve siyasiler, tüm Düzceliler’e “Her akşam saat 20.00'de hep birlikte kitap okuyalım.” çağrısında bulundu.

Projenin amacı

Öte yandan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü projenin amacına ilişkin yaptığı bilgilendirmede, şunları kaydetti:

“Okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, okuduklarından yeni yollar keşfeden, düşünce dünyasının sınırlarını geliştiren bireyler yetiştirmek ve bu bireylerin sayılarını arttırmak için sadece okullara devam eden öğrencilerimizin değil, yaşadığımız coğrafyadaki tüm bireylerin okuyan, yazan, okuduğunu anlayan ve anlatan bireyler olabilmelerine destek olabilmek amacıyla “Öğretmenim Yanıbaşımda Kitabım Başucumda” adlı projeyi hayata geçirdik.”