6 Eylül’de başlayan 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceği açıklanan ancak hedeflenen sürede tamamlanamayan Kasım Aktaş Ortaokulu’nda çalışmalar devam ediyor. 24 dersliği iş insanı Kasım Aktaş tarafından 24 dersliği ise Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi ve bağışçı destekleriyle yapılacak olan 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu’nun kaba inşaatının sonuna gelindi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kentte ikili eğitimin ortadan kaldırılmasını için üzerinde hassasiyetle durduğu okul tamamlandığında Düzce’nin 18 dönüm üzerine yayılan en büyük eğitim kampüsü olma özelliğini taşıyacak. Modern mimarisi ile de dikkat çekmesi planlanan Kasım Aktaş Ortaokulu’nda, konferans salonundan spor salonuna, teknoloji tasarım atölyesinden bilgisayar, müzik ve fen dersliklerine birçok branş için özel sınıflar oluşturulacak.

Başkan Özlü, yeni eğitim dönemine yetişmeyen okulla ilgili inşaat çalışmalarının ilkbahar ve yaz aylarında yaşanan olumsuz hava koşullarına karşın sağlıklı şekilde ilerlediğini belirterek, tamamlanmak üzere olan kaba inşaatın hemen ardından hızlı şekilde ince işçiliğe başlanacağını belirtti.

“GELECEĞİN DÜZCE’SİNİ OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İnşaatın başladığı süreç itibariyle Düzce’de ikili eğitime son vermek için yola çıktıklarını belirten Başkan Özlü, “Pandemi süreci, hava şartlarının uzun süre olumsuz seyretmesine rağmen inşaat çalışmaları ilerliyor. Bir kez daha yinelemek isterim ki; okulumuzun faaliyete geçmesiyle birlikte şehrimizde ikili eğitime son vermiş olacağız. Kaba inşaatta son adımlar atılıyor. Kısa süre zarfında ince işçiliğe geçilecek. Çocuklarımızın sağlıklı ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri en büyük temennimiz. Bu yönde adımlar atmayı, attığımız adımlarla şehrimizi ileriye taşımayı ve geleceğin Düzce’sini oluşturmak için çalışıyoruz. Hayırsever iş insanı Kasım Aktaş başta olmak üzere emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DÖNEM ORTASINA YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Öte yandan edinilen bilgilere göre Kasım Aktaş Ortaokulu dönem ortasına yetiştirilecek. Düzce’de halen sabahçı-öğrenci sistemiyle ikili eğitim modeli uygulayan Mustafa Kemal Ortaokulu, binanın tamamlanması ve eğitime hazırlanmasının ardından faaliyetlerine burada devam edecek.