Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Düzce ziyareti sırasında beklentilerin üzerinde umut dağıtırken, OKS ve ÖSS sınavlarında alınan başarısız sonuçların aşılması kapsamında yapılan seviye tespit sınavlarının kaldırılması talimatını da verdi. Sınavların kaldırılması, öğretim yılı başından bu yana yürütülen kampanyanın da rafa kaldırılmasına neden oldu.

Eski Düzce Valisi Ercan Topaca zamanında başlatılan ve öğretmen öğrenci ve velilerden tepki alan Seviye Tespit Sınavları,  bakanın eleştirisine konu olurken, uygulamanın kaldırılması çalışmaların ana enstrümanı ortadan kaldırılmış oldu.

Seviye tespit sınavlarının kaldırılması ile birlikte Okul idarecilerinin yazılı olarak bildirdiği amaçlara ulaşılıp ulaşılmadığı konusunda somut bir veri bulunmayacağı için, eğitimdeki başarısızlığı aşabilmek için düzenlenen kampanyanın geleceği belirsiz bir hale geldi.

Söz konusu kampanya, öğrenciler tarafından okulların müfredatlarının eşit ilerleme ile yürümemesi nedeniyle öğretilmemiş konulardan da soru sorulduğu, veliler  tarafından ise çocukların aşırı bir sınav yükü altında kaldığı eleştirilerine maruz kalıyordu. Sınavlarda görev yapan öğretmenler ve hizmetlilerin ek ücret alamaması da eğitimcilere angarya yüklendiği eleştirilerine neden oluyordu.

Bundan sonra Düzce’nin eğitimde başarısını algılamanın tek yolunun, bu yıl son kez yapılacak olan OKS ve başarısızlığın diğer göstergesi sayılan ÖSS olduğu belirtiliyor.