"Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur" düşüncesiyle Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan Proje Düzce de özel eğitim alanında eğitim veren Milli Eğitim kurumları tarafından yürütülüyor.

Elim sende projesi kapsamında Düzce  yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü şunları aktardı:

“Öncelikle velilerimizi eğitim sürecine katmayı hedefledik. Ancak birçok velimizin çocuklarının eğitimlerini destekleyebilecekleri alt yapı eksikliği yaşadıklarını fark ettik. Bu engeli aşabilmek için özel eğitim okullarımızda bulunan bütün özel eğitim materyallerini çocuklarımızın eğitim süreçlerinde faydalanabilmesi için özel eğitim öğretmenlerimiz aracılığıyla tek tek evlerine götürdük. Evlere götürülen materyallerin nasıl kullanılması gerektiği, kullanılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği öğretmenlerimiz tarafından velilerimize anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi.

Özel eğitim öğrencilerimizin uzun süre evde kapalı kalmaktan dolayı yaşanma olasılığı olan davranış problemleri, iletişim sorunları göz önünde bulundurularak özel eğitim okullarındaki öğretmenlerimiz tarafından sıklıkla velilerimiz ile iletişime geçildi ve gerekli veli yönlendirmeleri yapıldı. Yine özel eğitim okullarında faaliyet gösteren rehber öğretmenleri tarafından velilerimize psiko-sosyal destek sağlamak adına sık sık velilerle iletişim kuruldu.

Özel eğitim alanında faaliyet gösteren öğretmenlerimiz tarafından uzmanlık alanlarında özel eğitim videoları çekilerek velilerimizin yararlanabilmesi amacıyla sosyal medyada paylaşımları gerçekleştirildi.

Özel eğitim okullarımızda faaliyet gösteren alanında uzman rehber öğretmenlerimiz ve özel eğitim öğretmenlerimiz tarafından Instagram hesabı üzerinden canlı yayınlar yapılarak, öğrencilerimize ve velilerimize anlık dönütlerle destek olundu.”