Okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ülke genelinde başlatılan kütüphane seferberliği ile okullara 16 bin 361 yeni kütüphane yapılarak mevcut kütüphaneler de zenginleştirildi.

Öğrencilerin kitaba erişimi artık çok kolay

Bahçeşehir’de bulunan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu da teknoloji çağında telefon, tablet ve televizyon ekranıyla olan etkileşimi artan yeni neslin okuma alışkanlığını kazandırması ve pekiştirmesi için kolları sıvadı. Öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırarak okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla ‘Al Götür Oku Getir’ projesi başlatıldı.

‘Geri Dönüşümlü Kütüphane’ konsepti

Bu kapsamda hem kütüphanedeki kitap sayısını arttırmak hem de öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşılamak adına tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşacak şekilde bir ‘Geri Dönüşümlü Kütüphane’ konsepti hayata geçirildi. Böylelikle mevcut kaynakların verimli kullanılması sağlanırken öğrenciler kütüphaneden ödünç alabileceği çeşitli kitapları okuma imkânına kavuştu.

Bağışlarla destek olunabilir

Öğretmenlerin ve velilerin desteğiyle kütüphane yeni kaynaklarla zenginleştirilirken anlamlı projeye kitap bağışlarıyla destek vermek isteyenlere de çağrı yapıldı.