Düzce Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Vali Ali İhsan Su'nun katılmadığı törene yeni atanan Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı’nın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bayram, Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça ve İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve diğer protokol üyeleri katıldı.

DÜZCE'DE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMALIYIZ

 



2013-2014 akademik yılı açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversite olarak 16 bin öğrenci sınırını aştıklarını ve yeni döneme 17 bin öğrenci ile başlayacaklarını söyledi.

 



Şerifoğlu, “Lisans öğrenci sayımız 7 bin, önlisans 9 bin oldu. 2-3 yıl içinde aradaki makası daraltıp lisans öğrenci sayısını daha fazla arttıracağız. Toplam öğrenci sayımız 16 bin eşiğini aşmış bulunmaktadır. Kayıtlarımız devam ediyor 17 bin öğrenci ile eğitim öğretime başlayacağız. Yüzde doksan doluluk oranını yakalayan bir üniversiteyiz. Bu aynı zamanda Düzce için bir uyarıdır. Düzce'ye daha fazla öğrenci getirmek için, nitelikli öğrenci seçmek için Düzce'de yaşam kalitesini arttırmalıyız. Önümüzdeki yılın önemli işlerinden biri Düzce'nin ve üniversitesinin geleceğini birlikte ortak akıl ile tartışmaya başlamamız olacak.” dedi.

 



YA KİTLE YA DA İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA

 



Düzce Üniversitesi'nin 10 yıllık hedefini açıklayan Şerifoğlu, “Seneye 23 bin öğrenci sayısını aşacağımızı ve 10 yıllık hedef olan 10 bin öğrenci sayısını çok önceden ulaşarak büyük bir üniversite kıvamına geleceğimizi düşünüyoruz. 2023 yılında 50 bin tam rakamı telaffuz etmek istemiyorum ama 65 bin üzerinde bir kitle üniversitesi mi yoksa bu gidişin sınırlanarak bir ihtisas üniversitesi yapılmasının mı daha iyi olacağı konusunda hep birlikte bir plan yapmamız gerekecek.” ifadelerini kullandı.

DÜZCE'DE HAYIRSEVERLERİN KATKISI ÇOK AZ

İlçelerdeki meslek yüksekokulları hakkında da bilgiler aktaran Şerifoğlu, hayırseverlerde destek beklediklerini bir kez daha yineledi. Şerifoğlu, “Üniversite olarak biz ilçelerimize 2 milyona yakın kaynak aktardık, bakım ve onarım için. Bu yerleşkelerin bu sene tahsis süresi doluyor. İlçelerimizin daha uzun süreli tahsis için daha uygun yerlerin tahsisi için planlama yapması gerekiyor. Birçok üniversitenin gelişmesinde hayırseverlerin çok büyük katkısı var. Ancak Düzce'de bu oran çok az. Biz beklentilerimizi dile getirirken haklıyız. Çünkü yeni bir üniversite olmamıza rağmen Türkiye'de geçen yıl 35. sıradan bu yıl 31. sıraya yükseldik.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi diplomasının tüm Avrupa'da tanındığını ifade eden Rektör Şerifoğlu, ayrıca ilk defa kadın liderliğini geliştirmede proje geliştirdiklerini söyleyerek, “Öğrenci varlık sebebimizdir. Hukuka uygunluk ana hedefimizdir ve kalite önemli bir hedefimizdir. Türkiye'de altı ayda bir hesap veren tek kurumuz.” ifadelerini kullandı.

ÖZVERİLİ, FEDAKÂR VE GÜÇLÜ

 



Rektör Şerifoğlu'ndan sonra söz alan Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, üniversitelerin toplum için, kaliteli insan gücü yetiştiren ve bilgiyi üreten çoğalmasını ve yayılmasını sağlayan eğitim kurumları olduğunu söyledi. Yaylacı, “Düzce Üniversitesi özverili, fedakâr ve güçlü akademik kadrosu ile ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimiziz iyi bir şekilde yetişmesi için gayret içindedir. Genç ve dinamik olan üniversitemizin kısa zamanda adından söz ettirmesi önemli bir faktördür. Üniversiteleri yüksek değerlere sahip gençleri hazırlamak ve gençliğin daha iyi sınıflarda daha iyi binalarda okumasını konaklamasını sağlamayı, fizikli imkânlar yanında maddi imkânlarımda daha geliştirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı. 




Haber: M. YILMAZ