Düzce’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ‘Esma-ül Hüsna’yı Hıfz Ediyorum’ yarışması sona erdi. 10-15 yaş aralığındaki 79 ortaokul öğrencisinin katıldığı yarışmada dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Öğrencilere hediyelerini Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Gençlik ve Spor il Müdürü İsa Yazıcı, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın verdi. Ödül töreninin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti dinletildi. Program Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle devam etti.

“BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK”

Programın ardından Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce Gençlik ve Spor il Müdürü İsa Yazıcı, “Bugün Düzce Bahçeşehir Gençlik Merkezi, Düzce Belediyesi, Düzce Kızılay Şubesi, Türkseven Ailesi ve Düzce Müftülüğü’nün ortaklaşa organize ettiği ‘Esma-ül Hüsna’yı Hıfz Edelim’ yarışmasının final günüydü. Bu yarışmada ortaokul çağında yaklaşık 170 gencin başvurusunu aldık. Bunlar değerlendirildi ve sınav yapıldı. Yapılan sınav neticesinde kazananı olmayan, her katılımcının hediye aldığı ve sonuç itibari ile Allah’ın 99 isminin manasıyla birlikte ezberlendiği ve okunduğu bir yarışmaydı. Yarışmanın son gününde ailelerle birlikte COVİD-19 önlemleri alınarak bir araya geldik. Onlar sunumlarını yaptılar, bizde değerli sponsorlarımız ve katkı sağlayan kurumlarımızla beraber gençlerimizle bu anlamlı projede buluşmuş olduk.” dedi.

YAZICI’DAN TÜRKSEVEN AİLESİNE TEŞEKKÜR

Eğitime verdikleri destekle Düzceliler’in kalplerini fetheden Türkseven ailesinin büyükleri Hacı Hidayet Türkseven ve eşi Hanife Türkseven de anlamlı yarışmanın ödül sponsorlarından olurken İl Müdürü Yazıcı, destekleri için Türkseven ailesine teşekkür etti.

Yazıcı, “Bu vesileyle hem gençlerimize milli, manevi duyguları öğretmek manasında faaliyetlerimize devam ederken kurumların katkılarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Düzce Belediyesi, Düzce Kızılay Şubesi’nin ve Türkseven Ailesinin çok değerli katkılarını aldık. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Gençlik Merkezleri olarak bu tür projelerimize devam edeceğiz. Gençlerimizin her manada eğitimlerine katkı sağlamak için geleceğini maneviyatlarına katkı sağlamak için programlarımıza hızla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.