İzmir’in Karabağlar İlçesi Nezire Merzeci İlköğretim Okulu’nda geç gelmesi nedeniyle tartıştığı 8. sınıf öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fen Bilgisi Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’la ilgili basın açıklaması yayınlayan Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, “Ömer Dinçer Eğitim Çalışanlarına Sahip Çıkmalıdır.”dedi.

“Bir eğitimci arkadaşımız daha şiddetin ve kör cehaletin kurbanı oldu.”diyen Çelebi, “Bu olay göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları ve öğretmenlerin canına kast eden girişimler, gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Toplumsal şiddetin geldiği noktayı gösteren ve geleceğimizin inşa edildiği en önemli alan olan okullarda ortaya çıkan bu tür menfur olayların önlenmesi için gereken adımlar, vakit kaybetmeksizin atılmalıdır.”diye konuştu.

Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasının sonuçlarından olan bu tür olaylara sebep olanları esefle kınadıklarını belirten Çelebi, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bir an önce eğitim camiasını itibarsızlaştıran söylemleri bırakıp, öğretmene ve eğitim çalışanlarına sahip çıkmasını bekliyoruz. “dedi.

HABER:S.KAŞKIR