TRT Haber kanalında yayınlanan Ekonomi 7/24 programının canlı yayın konuğu olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, programı sunan ekonomist Necmettin Batırel'in sorularını yanıtladı. Batırel'in sorularını yanıtlayan Çakar, her şehirde üniversite kurulmasını önemsediğini ifade ederek her gencin yükseköğretim görme hakkına sahip olduğunu dile getirdi.

Sayıdan çok nitelikli öğrenci yetiştirmek önemli
Düzce'nin üniversite şehri olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Çakar, üniversitenin 10 yıllık bir üniversite olmasına rağmen doğru büyümeyle 30 bine yakın öğrenci sayısına ulaştığını belirterek sayıdan çok nitelikli öğrenci yetiştirmenin daha önemli olduğunu vurguladı.

İlk olma gururunu yaşadık
Kaliteye her zaman önem verdiklerini söyleyen Çakar, üniversitenin kalite açısından devlet üniversiteleri arasında Yükseköğretim Kurulu'nun dış değerlendirmeye tabi tuttuğu ilk üniversite olmasının da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bölgesel aktörler sürece dahil olacak
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" projesi kapsamında özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek beş üniversite arasına girme başarısı gösteren üniversitenin, sağlık ve çevre alanında çalışmalara başladığına dikkat çeken Çakar, projeyle ilgili sivil toplum kuruluşlarından destek alacaklarını, sağlık ve çevre projesinin stratejik odaklarını belirleyeceklerini söyledi. Bölgesel aktörleri bu sürecin içine dahil etmek istediklerinin altını çizen Çakar, bu işbirliğiyle bölgesel kalkınmaya destek olacaklarını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.