Düzce’de ikili eğitimin sona erdirilmesi amacıyla 2020’de temeli atılan 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu’nun yapım işi ağır aksak ilerlemeye devam ediyor.

6 EYLÜL 2020’DE AÇILACAKTI, KABA İNŞAATI ANCAK BİTTİ

24 dersliği iş insanı Kasım Aktaş tarafından 24 dersliği ise Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle başlanan okulun, 6 Eylül 2021’de başlayan yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirileceği açıklanmasına rağmen bu tarihin üzerinden geçen 4 ayda ancak kaba inşaatı bitirilebildi.

ANKARA DEVREDE: İNŞAATI MEB DEVRALDI

Sürümcemede kalan okuldaki gecikmenin sorumluları olarak yüklenici firmanın beceriksizliği ve denetimlerin iyi yapılamadığı iddiaları konuşulurken işin daha da uzamaması için Ankara devreye girdi. Milli Eğitim Bakanlığı sabah gün doğmadan okul gitmek, akşam ise hava karardıktan sonra eve dönmek zorunda kalan ikili eğitim mağduru çocukların derdine derman olmak için konuya el attı. Bakanlık, okulun kısa sürede bitirilerek eğitime hazır hale getirilmesi için inşaatı devraldı.

BELEDİYE: HİZMETE GİRMESİ İÇİN GÜN SAYILIYOR

Okuldaki son durumla ilgili Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Okul inşaatında ince işçilik çalışmalarına başlandı. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devralınan Kasım Aktaş Ortaokulu inşaatının tamamlanarak hizmete girmesi için gün sayılıyor.” denildi.

TARİH BİR KEZ DAHA REVİZE EDİLDİ

Öte yandan kentteki ikili eğitim problemini çözmek için başlanmasına karşılık kendisi bir soruna dönüşen okulun Düzceli öğrencilerin cıvıltılarıyla şenlenmesi için de bir kez daha tarih revize edilerek 2022-2023 eğitim-öğretim yılı işaret edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Yeni eğitim-öğretim yılında çocukların neşeyle koşacakları okulun açılmasıyla birlikte ikili eğitim sistemine son verilmesinde önemli bir adım atılmış olacak.” ifadelerine yer verildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN