Doğu-Batı, Kuzey-Güney birliğini sağlamak ve öğrencilerin ülkedeki diğer bölgelerini de görmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “ Gönül Köprüsü Projesi “ kapsamında Düzce'ye gelen Kilis'li öğrenciler, düzenlenen programla memleketlerine geri döndüler. Düzce Üniversitesi AnfiTiyatro'da gerçekleştirilen törene ilk gurubun gönderilmesinin ardından Düzce'ye gelen 2. gurup 230 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, Düzce'ye gelen öğrencilere Düzce hakkındaki düşüncelerini sordu. Kılınç, Kilis'ten gelen öğrencilere ev sahipliği yapan Düzce'li ailelerinde hem mutlu hem üzgün olduklarını söyledi. Ailelerin geçen süre içerisinde öğrencilerle ilgilenerek mutlu olduklarını ama yarın öğrencilerin gitmesiyle büyük bir üzüntü yaşayacağını belirten Kılınç, böyle bir projeye ev sahipliği yapmalarından dolayı mutlu oluklarını ifade etti.

Bakanlığın düzenlediği bu projeyle çok önemli ve ciddi bir başarı sağladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de bu projenin Doğu-Batı birleşimi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Geçen süre içerisinde Düzce'ye gelen öğrenci ve öğretmenlerin güzel vakitler geçirdiğini de dile getiren Sezer, Düzceli ailelere ev sahipliği yapmalarından dolayı teşekkür etti.

Düzenlenen programda Kilisli öğretmenler Vali Bülent Kılınç, Rektör Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Peylivan'a çiçek verirken Vali Bülent Kılınç'ta öğretmenlere hediye verdi.