2020-2021 eğitim-öğretim yılı yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimle başladı. Geçmiş yıllarda da velilerin tepkisini çeken kaynak kitap uygulamasına devam edilmesiyle uzaktan da olsa eğitimin başlamasıyla kırtasiyeler yoğunluğun arttığı noktalar oldu.

BAKANLIK ‘MECBUR TUTULAMAZ’ DEDİ

Bakanlığın 2018 yılında aldığı “Sınıf içerisinde derslerin işlenişi esnasında Bakanlığımız tarafından belirlenen/gönderilen ders kitabı ile öğretim materyalleri dışında herhangi bir yardımcı kaynak kullanılmayacak, öğrencilerimiz ve velilerimiz yardımcı kaynak satın alması konusunda zorunlu tutulmayacaktır” kararına rağmen öğretmeler öğrencilerden yardımcı kaynak istemeye devam ediyor.

Üstelik istenen kaynak kitaplarının sadece belirli yerlerde satılıyor olması da koronavirüs riski gölgesinde kırtasiyelerin önünde kuyruklara sebep oluyor. Kitapların sadece belirli kırtasiyelerde satılması ve okulların da velileri oralara yönlendirilmesi fiyatların da tek bir noktadan kontrol edilmesine sebep oluyor. Üstelik alınması istenen kitapların ücretleri de velilerin cebini yakıyor.

“BİZİ NEDEN BUNA MAHKUM EDİYORLAR?”

Konu ile ilgili Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na dert yanan bir veli,  “Okulumuz bizden ekstra ders kitapları istiyor ve bu kitapları Düzce’de tek bir kırtasiye satıyor. Vatandaşı oraya yönlendiriyorlar, o kırtasiye de kendi belirlediği fiyatla bu kitapları satıyor. Neden bu kitapları diğer kırtasiyelere sattırmıyorlar? Neden bizleri bir yere mahkum ediyorlar?” sözleriyle duruma isyan etti.

Kitapları alamayan öğrencilerin durumuna da dikkat çeken veli, “Bu kitapları alan var alamayan var. Yazık değil mi? Bir de bu pandemi döneminde kırtasiyenin içi ana baba günü,” ifadeleriyle yetkililere seslendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr