Bir yıldan uzun süredir tüm dünyada hayatın her alanını olumsuz etkilemeye devam eden yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler nedeniyle vaka ve vefat sayılarında düşüş yaşansa da etkisini sürdürüyor.

2020 yılının mart ayından bu yana okullarda eğitim yapılamazken geçtiğimiz eylül ayında kademeli olarak geçiş öngörülen yüz yüze eğitimden yılsonuna kadar geri adım atılmıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte de bu karar uzatılmıştı.

Tüm öğrenci, öğretmen ve veliler okulların yeniden açılacağı tarihi beklerken Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında yüz yüze eğitime dönüş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“15 ŞUBAT’TA AÇILMASI İÇİN İLKE KARARI VAR”

Selçuk, okulların açılması noktasında ciddi bir beklendi olduğuna dikkat çekerek, “Ama bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğindeki Kabine’nin alacağı kararlara bağlı” ifadelerini kullandı. Selçuk, 15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı olduğunu açıkladı.

“AYNI ANDA TÜM SINIFLARIN BAŞLAMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Bakan Selçuk, sözlerine şöyle devam etti:

“15 Şubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz. Dünyada tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı okula gitmesinin pek mümkün olmadığını görüyoruz. Küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz.”

Öte yandan Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili farklı senaryoları bulunduğunu belirterek, yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını ifade etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN