Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında; Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) "Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Büroları" projesi kapsamında Düzce’de de 3 meslek lisesinin 3 OSB ile eşleştirilmesi sağlanarak okullarda Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Büroları kuruldu.

3 okul 3 OSB ile eşleştirildi

Düzce 1. OSB ile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce 2. OSB ile Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gümüşova OSB ile Gölyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eşleştirildi. OSB’deki firmalar ile köprü vazifesi görerek eğitim-istihdam işbirliğini sağlamak üzere öğretmenler ve idareciler görevlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki törenle açılışını  yapmasının ardından 11 Ocak itibariyle merkezlerde çalışmalar başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, OSB temsilcileriyle buluştu

Mesleki eğitimin geliştirilmesi ve meslek liseli kalifiye eleman istihdamının arttırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Büroları’nın faaliyetleri ile ilgili planlama ve değerlendirme yapıldı.