Öğrenciler tarafından üretilen 20 eser fuarda tanıtıldı. Fuarın açılışını gerçekleştiren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Talha Cebeci fuardaki 20 eserin öğrenciler tarafından bizzat çalışarak hazırlandığını belirtti. Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gürol Ün, okulun Türkiye’de hafızlık ve akademik başarıyı beraber yürüten ilk proje okulu olduğunu ifade ederek okulda örgüt eğitimle birlikte ilk hafızlık eğitimi verilen okul olduğunu kaydetti.



Ün, okulun iki yılını doldurmamış olmasına rağmen hem akademik hem de örgün eğitimde oldukça iddialı olduğunu dile getirerek, “Öğrencilerimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gerçekleştiriyorlar. Hem hafızlık hem de akademik alanla ilgili eserler ortaya koydular. İnşallah her gün edinilen tecrübelerle akademi ve hafızlık alanında çok daha güzel başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve hafızlık alanında da il müftülüğümüze ve en başta sayın valimize bize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve TÜBİTAK 4006 Yürütücüsü Yasemin Eren, Bilim Fuarında 20 projenin yer aldığını söyledi. Fuardaki projeler hakkında bilgi veren Eren, “10 projemiz araştırma projesi, 10 projemiz ise robot projesidir” dedi. Fuarda öğrenciler eserlerini uygulamalı olarak davetlilere gösterdi.