Düzce Üniversitesi merakla beklenen yüz yüze eğitim kararını açıkladı. Buna göre COVİD-19 salgını nedeniyle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nda; Tıp Fakültesi'nin tüm sınıfları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıfı eğitim ve öğretime hibrit, diğer bölümlerde ise eğitim öğretime uzaktan eğitim modeli ile devam etmeleri kararlaştırıldı.

Bu kararın alınırken üniversite öğrencilerinin yüzde 90’ının il dışında yaşıyor olmasının gözetildiği açıklandı.

Konu ile ilgili üniversiteden paylaşılan duyuru şu şekilde:

 “Değerli Öğrencilerimiz; Dünyada ve Ülkemizde gelişen Covid-19 salgını dolayısıyla, Üniversitemiz Senatosunca 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nda; Tıp Fakültesi'nin tüm sınıfları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıfı eğitim ve öğretime hibrit (online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması), diğer bölümlerimizin ise eğitim öğretime uzaktan eğitim modeli ile devam etmeleri kararlaştırılmıştır. Enstitülerde ise dersin doğası gereğince, uzaktan veya hibrit yapılmasına dersin sorumlusu karar verebilecektir.

Öğrencilerimizin yaklaşık %90'ının Düzce ili dışında yaşıyor olması, ilimizde öğrencilerimizin ulaşım ve barınma koşulları ile diğer sosyal hususlar göz önünde bulundurularak, öğrencilerimizin ve yakınlarının sağlığı ilk sırada gözetilerek, birimlerimizin teklifleri ayrı ayrı değerlendirmeler yapılarak karar verilmiştir.

Uygulama dersleri olan son sınıf öğrencilerimiz için Senatomuz, salgın sürecinin gelişimine göre ilerleyen tarihlerde karar alacaktır. En yakın zamanda yerleşkelerimizde sizleri tekrardan görmek temennisiyle sağlık ve başarı dolu bir yarıyıl dileriz”