Pandemi nedeniyle 1.5 yıllık zorunlu uzaktan eğitim arasının ardından 4 Ekim’de açılacak olan üniversiteler için geri sayım sürerken öğrencilerin yüksek kira ve yüksek özel yurt ücreti öğrencileri kara kara düşündürüyor.

Düzce’de kızlar yerleşti, 495 erkek yedekte

KYK yurtlarına talebin artmasıyla kapasite yetersizliği konusu da gündeme gelirken Düzce’de talep karşılama oranının ek yerleştirmeler öncesinde yüzde 83 olduğu açıklanmıştı. Devlet yurtlarına başvuran 2 bin 721 kız öğrencinin tamamı yerleştirilirken, açıkta kalan 495 erkek öğrenci için de yedek yerleştirme süreci başlamıştı. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göreyse il genelindeki 11 devlet yurdunda toplam yatak kapasitesinin 9 bin 334’er ulaştırıldığı öğrenilmişti.

Üniversite öğrencilerinin kalacak yer konusundaki tepkisi gündemde yer bulmaya devam ederken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da Fatma Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda konuştu. Bakan Kasapoğlu, “2002-2021 arasında 768'e yükselen yurt sayısı var. 182 binden 720 bine yükselmiş bir kapasite var. dedi.

"Milletimizi kandırmaya çalışıyorlar"

KYK yurtlarının kapasite yetersizliği ile ilgili iddialara da yanıt veren Kasapoğlu, “Verileri bilmeden farklı şekilde ortaya koyanlar, bildiği halde kötü niyetle istismar edenler, 8 milyon öğrenci üzerinden bu yurt konusunu belli bir amaçla, algıyla milletimizi kandırmaya çalışıyorlar. Çok iyi bilsinler ki her bir öğrencimiz, her bir gencimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olma bilinciyle, devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır. Yıllardır bu sürecin en mükemmel şekilde yönetilmesine rağmen maalesef konuyu istismar eden muhalefet anlayışı bu manada kendilerinin gerçek yüzünü ortaya koyması açısından bir kara tabloyu sergilemektedir.” dedi. Kasapoğlu ayrıca açıkta kalan öğrenciler için yedek yerleştirme sürecinin başladığını kaydetti.