Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi Projesi’nde mutlu son….

Düzce eğitimine önemli katkılar sağlaması hedeflenen proje doğrultusunda oluşturulan Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi ve çatısı altındaki atölyeler bugün itibariyle hizmet vermeye başladı.

Projenin hazırlandığı dönemden bugüne değişen ve gelişen yeni durumları ele alınması, ulusal ve yerel ölçekte yürütülen projelere entegre olabilecek şekilde merkezin çalışma sisteminin oluşturulması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç başkanlığında Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi Tanıtım ve Eğitim Faaliyetleri Planlama ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya müdürlük yöneticileri, Bilsem Müdürü Kenan Göktepe, Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi Birim Sorumlusu Sinan Kaymaz, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Öksüz, Özel Eğitim Mesleki Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Gamze Derdiyok, Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Can, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kutlu, Düzce Fen Lisesi Müdürü Bayram Aydın, Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karaca ile proje yürütme ekibi katılım sağladı.

Toplantıda Çilimli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olan ve aynı zamanda Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi Projesi yürütücülüğü görevini üstlenen Ahmet Yakupoğlu, projenin tüm detayları ve süreçleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının devamında merkezin görünürlüğünün sağlanması için izlenecek yol ve merkezin en verimli şekilde kullanımına yönelik öğretmen, öğrenci ve diğer yararlanıcılara düzenlenecek rehberlik çalışmaları, eğitimler ve oryantasyon çalışmaları ile ilgili yol haritası belirlendi.

Toplantıda yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın emeği olarak ortaya çıkan Mesleki Yaşam ve İnovatif Çözüm Merkezi'nin proje tabanlı öğrenme modelinin yerleştirilmesinde önemli bir katkı sağlayacağı belirtilerek, Düzce’ye hayırlı olması dileğinde bulunuldu.