En kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Teknopark Girişimci Merkezi'nin açılışında sorularımızı yanıtladı. Geçici binada hizmet veren Düzce Teknopark'ın kendi binasına ne zaman kavuşacağına yönelik soruya Şerifoğlu şu yanıtı verdi:


“Otoban yolu üzerinde 280 dönüm arazimiz var. Teknopark için bu, büyük bir avantaj. En kısa zamanda binayı hayata geçirmek istiyoruz. Sonsuzluk işaretinden yola çıkılarak tasarlandı. Tabii buradaki alana göre tasarlandı. Otoban kenarındaki araziye taşımanın biraz maliyetli ve mimari özelliklerini de yitirecek olması nedeniyle projeyi taşımayı durdurduk. Otoban kenarındaki arazide bir hayırsever firmayla Düzce’yi tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyuracak bir bina tasarımı üzerinde çalışıyoruz. O hayata geçtiğinde o yol üzerinden geçecek binlerce kişinin dönüp birkaç kere bakacağı, arabalarını yol kenarına çekip fotoğraf çekeceği bir binayı en kısa zamanda hep birlikte açacağız.”


Büyük bir başarı elde ettik


Tüm dünyada teknoparkların bilişim ve yazılım ağırlıklı olduğunu kaydeden Rektör Şerifoğlu, “Biz öyle başlamamıştık ama o yöne doğru çevrildik. O ana akıma dahil olduk. Şimdi Düzce Teknopark'ta yüzde 50'ye yakın bilişim sektörü mevcut. Diğer sektörler de var. Örneğin; kimya, savunma, ilaç, tekstil, makine var. Bütün bu sektörlerin olması büyük bir mutluluk ama daha da önemli bir şey var; Düzce Teknopark'ta Düzce Üniversitesi'nin öğretim üyesi elemanlarının ve öğrencilerinin şirketleri var. İşte bu çok az bulunan bir şey. Burada büyük bir başarı elde ettik. Daha da iyi olması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.


Değer üreten bir üniversiteyiz


Bugün tüm dünyada ve Türkiye’de asıl olanın katma değeri arttırmak olduğunu belirten Şerifoğlu, “2023 hedeflerini tutturmak istiyorsak Türkiye olarak tüm sektörlerde katma değeri arttıracağız. Bu nasıl olacak; bu bilgiyi ve teknolojiyi ürettiğimiz ürün ve hizmetlerin içine katmakla olacak. Bu nasıl olacak, üniversiteyle sanayiyi bir araya getirmekle olacak. Bugün açtığımız girişim fabrikası üniversitedeki hocalarım, öğrencilerin bilgi birikimini teknolojiyi sanayide yeni iş fırsatlarına dönüştürmek için büyük bir köprü olacak. Düzce’deki katma değeri arttırma peşindeyiz. Düzce Üniversitesi değer üreten bir üniversite.” diye konuştu.

 

 

Haber;C.Üstüner