Akçakoca Kapkirli mahallesinde Sosyal Bilimler Lisesi önünde toplanan öğrenci ve veliler, okulun taşınmasına karşı çıkarak eylem yaptı. Ellerinde ‘’Okulumuzu istiyoruz, elini çek, Eğitim hakkı engellenemez, Sosyal Bilimler taşınamaz’ ’yazılı pankartlarla taşıyan veliler, slogan atarak okulu geri istediklerini belirtti.

Partilerden destek

Eyleme, Okul Aile Birliği, öğrenciler, CHP ve MHP İlçe teşkilat başkanları ve çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı. Öğrenciler, eğitimlerini başladıkları okulda tamamlamak istediklerini dile getirdi.  CHP ve MHP İlçe teşkilat başkanları da eyleme destek verdi.

Kaymakam’dan açıklama: “Netleşen bir durum yok”

Öğrenci ve velilerin eyleminin ardından konuya ilişkin yetkili ağızdan ilk açıklama Akçakoca Kaymakamı’ndan geldi. Kaymakam Mehmet Özer, öğrenci sayısı ile derslik sayısı arasında yüzde 50 oranında bir fark olduğuna dikkat çekerek dersliklerin rantabl kullanılması için yeni bir planlamaya geçildiğini belirtti. Özer, netleşen bir durum olmadığını dile getirerek Düzce’den gelen Müfettişlerin kararları doğrultusunda hareket edeceklerini kaydetti.

haber;S.KAŞKIR