TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri “Uyum Haftası”nda fidan dikerek kaynaştılar. Okul öncesi ve ilkokula  yeni başlayacak öğrencilerin okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak, onları bu süreçte sosyal ve duygusal olarak desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğrencilerle birlikte fidan dikti.





Okul öncesi 1.sınıf öğrencilerinin uyum süreçlerinin hızlıca atlatılması, okula adaptasyonlarının sağlanması konusunda öğretmenler kadar velilerin de üzerine görevlerin düştüğünü söyleyen TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri, öğrencilerin alışkın oldukları ev ortamından ayrılarak değişik özellikler taşıyan okul ortamına geçişlerinin belli bir uyum sürecini gerektirdiğini belirtti.



Okula dair kaygılarının giderilmesinin ve okul ortamının sevdirilebilmesinin öğrencinin gelişimine olan katkısını vurgulayan öğretmenler, öğrencilerin öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarının sağlanabilmesi amacıyla eğitim öğretim yılı başlamadan önce uyum programı uygulamasının yapıldığını ifade etti.



5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen uyum haftası etkinlikleri kapsamında Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda anasınıfı ve  İlkokul 1. sınıf öğrencileri, Düzce  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul idarecileri, öğretmenler ve velilerinin katılımlarıyla “ Uyum Haftası Hatırası ”olarak okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdiler.


TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlokulu’ndan yapılan açıklamada, “Eğitimde niteliği ve verimliliği arttırmak, öğrencilerimizin okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte gözlenen öğrenci, veli ve öğretmenlerin heyecanlarının çocuklarımızın tüm yaşamlarına olumlu katkısının olacağı bilinciyle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.





HABER: M.KADAŞ