Bilim sanat merkezinde bulunan 66 öğrenciye birinci dönem sertifika verildi. Porgrama Vali Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim müdür yardımcıları, Bilim Sanat Merkezi yöneticileri, çok sayıda veliler ve öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptığı açıklamada İstiklal marşı okurken buraya gelen 66 yavrumuz bu kurumun ilkleriydi
Eğitimde biraz beklemek gerekiyor. Düzce iline sayın valimizle birlikte aynı zamanda geldik ve geldiğimiz de ilk gözlemlediğimiz konu ise bilim sanat merkezinişn eksik olduğunu gördük.
Hemen alt yapı çalışmalarını yaptık ve buraya bu hizmet binasını kazandırdık.Bu binanın donatımı içinde Milli Eğitim Bakanlığından da büyük destek aldık. Burada eğitim gören 66 öğrenci 800 öğrencinin arasında seçildi. Bu yavrularımız geleceğin Düzceli bilimadamları ve bilim kadınları olarak çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Düzce Valisi Bülent Kılınç: “ toplumumuzda üstün zekalılar var, engelliler var, matamatik, fen biyoloji gibi çeşitli derslere düşkünlüğü olan kişiler var. Bu kişileri biz bilim sanat merkezine kavuşturmak istedik. Çalışmalarımızı bu bilim sanat merkezinin açılması için yaptık ve açılışını gerçekleştirdik. Buraya seçilen öğrencilerin hepsi belli başlı bazı sınavlara katıldılar. Köylerde bilime yatkın kişiler var. Bu kişiler köylerde keşfedilmeyi beklediler. Kimse bu kişileri keşfedemedi. Ama artık devletimiz bu kişileri keşfederek bu merkezlere kazandıracaklar dedi.
Konuşmaların ardından 66 öğrenciye birinci dönem sertifikaları verildi.